Kakaovõi kreem


kakaovoikreem

See kreem lõhnab nagu kakaovõi, toimib nagu kakaovõi, kuid imendub nahka kiiresti ja ei jäta käsi rasvaseks.

1oo g kreemi valmistamiseks vajad:
70 g keedetud või destilleeritud vett
24 g kakaovõid
3 g tsetüülalkoholi
3 g Tego Care emulgaatorit
Kõik vajalikud komponendid leiad Hobipunktist

Õpetus

  1. Vala emulgaator, kakaovõi ja tsetüülalkohol kuumakindlasse nõusse ja kuumuta veevannil temperatuurini 70 C.
  2. Kuumuta teises nõus vesi samale temperatuurile. Sega õlisegu peene joana vee hulka pidevalt segades.
  3. Kui soovid valmistada kreemi ilma mikserita, vala segu kuumakindlasse kaanega purki. Raputa purki alguses 5 minuti jooksul ja jätka raputamist aeg-ajalt kui kreem jahtub. Toatemperatuurini jahtunud kreem on valmis pakendamiseks.
  4. Säilita kreemi külmkapis ja kasuta 2-4 nädala jooksul. Kui soovid kreemi pikemalt säilitada, lisa 0,5 g säilitusainet 100 g kreemi kohta.

 

Selline raputamise meetod sobib hästi väikese koguse kreemi valmistamiseks.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s