Võistlusseep nr 24


Apelsini-kaneeliseep Lõunamaine
Valmistaja: Kameelia seebid
Soojendava toimega talvine seep, millele lisatud magusa apelsini õli vähendab närvipinget, parandab meeleolu ja lõdvestab.
Koostis: kookosrasv, palmirasv, rapsiõli, oliiviõli, magusa mandli õli, sheavõi, kastoorõli, kaneel, apelsini eeterlik õli, mandariini eeterlik õli

5 thoughts on “Võistlusseep nr 24

  1. Tere, olen alles seebi tegemise teed alustamas ja ei oskagi kuhugi pöörduda oma murega.Asi nimelt selles,et sooviks juba valmis seebimassist seepi teha, see peaks siis minu arusaama järgi olema kuumprotsess seep??? Olen otsinud retsepte ja igalpool on ikka seebikivi ja vesi – selle järgi järeldasin,et need on mõeldud ikka külmprotsessi jaoks. Kust saaks algatuseks retsepte, millega seda kuumprotsessi seepi valmistada? Vaatasin ka kalkulaatorit ja seal on ju ka see,et seebikivi jne, kust saaks koguseid mida lisada sellele massile? Palun väga abi

  2. Tänan, selle juhise olen juba läbi lugenud,kuid oleks vaja just retsepte.Kas saab kuidagi retsepte kohendada kui seal muude lisandite hulgas vesi ja seebikivi? Et kui need ära võtta ja asendada seebimassiga näiteks? Või milliseid retsepte peaks otsima?Olen juba igalt poolt otsinud ja ikka ja jälle kõik seebikivi lisamisega😦

  3. Mulle tundub et te ei ole seda faili läbi lugenud!!!!

    Kopeerin siis siia konkreetsed juhised veelkord
    Seebi valmistamine
    Sa vajad
    – valmisseebi massi
    – Pulbrilisi lisandeid 0,5-1 % seebi kaalust
    – Rasvu ja vahasid 1-3% seebi kaalust
    – Värvainet vastavalt soovile
    – Aroomiõli
    – Kaunistusi ja lisandeid
    – Veidi oliiviõli või muud niisutavat õli
    – Lusikat või pulka segamiseks
    – Kaalu ja mõõdulusikat
    – Kuumakindlat nõud sulatamiseks
    – Segamisnõud
    – Seebivormi
    1. Vali välja ja mõõda valmis sobivad seebi lisandid.
    2. Tükelda seep väiksemateks ühtlasteks tükkideks. Mida väiksemad on tükid, seda kiiremini
    mass sulab.
    3. Sega pulbrilised lisandid õliga pastaks. Vedela värvi ja aroomi võid lisada ka hiljem.
    4. Sulata seep
    a. mikrolaineahjus 400-600 w juures.
    b. Pliidil kuumaveevannis.
    c. Ahjus 100 kraadi juures.
    Jälgi, et seep keema ei läheks – muidu tekivad seebi sisse õhumullid. Sega massi aeg ajalt ja
    lõpeta kuumutamine kui massis ujuvad veel mõned üksikud väikesed tükid, need sulavad
    jääkkuumuses. Seep sulab umbes 70 kraadi juures.
    5. Vala seep segamisnõusse lisandite peale ning sega ühtlase massi saamiseni. Soovi korral
    lisa veel värvainet või aroomiõli. Nipp! Võid sulatada korraga suurema koguse seepi ning
    valmistada erinevate lisanditega segamisnõud.
    6. Kaunistused võid kas ennem vormi lisada või pärast sisse panna.
    7. Vala seep vormi ja lase tahkuda. Vajadusel kasuta hambaorki kaunistuste paigale
    nihutamiseks.

  4. Olekspakkuda kookosrasv 600g ja kollane mesilasvaha. Mõlemast kasutatud vaevalt tl täis. Võib öelda,et 1g
    Võtke ühendust kui on soovi ära osta.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s