Seebitegu


Uue seebikraami katsetuse käigus valmisid sellised iludused:

seep-syda

Roosa seep

Kasutasin

Läbipaistmatut seebimassi umbes 65 g

Jojoba vahagraanuleid 2 g

Jõhvika pulbrit 1 teelusikatäis

Punast seebivärvi mõni tilk

Aroomiõli inglise roos 1 ml

Hästi väikest kogust oliiviõli

Segasin väikeses anumas jõhvika pulbri väikese koguse õli ja aroomiõliga. Sulatasin vahagraanulid klaaspurgis. Graanulite sulamisaeg on pikem, seetõttu tuleb need sulatada enne seebi lisamist. Tükeldasin seebimassi noaga väiksemateks tükkideks, lisasin juba sulanud vahale ja sulatasin  450 W juures mikrolaineahjus. Sulas ootamatult ruttu. Seebimassil ei tohi lasta keema minna, muidu jäävad pärast seebile õhumullid sisse. Parem on jätta veel mõned tahked tükid sisse ulpima ja sulatada need segades.

Segasin lisandid sisse ja tilgutasin juurde veidi punast värvi. Valasin vormi, lasin tahkuda. Kuna mul ei olnud esialgu piisavalt vaha sulatatud, et vorm täis saaks, sulatasin veel samas purgis veidi läbipaistmatut seebimassi. See värvus tänu purki jäänud riismetele õrnalt roosakaks. Valasin heledama kihi peale. Kuna läbipaistmatu mass tahkub imekiiresti, oli kahe valamise vahe vaid 5-10 minutit.

 

Oranžid meritähed

Läbipaistvat seebimassi u 100 g

Porgandiõli 3 ml

Apelsini aroomiõli 1 ml

Mangopulbrit 2 tl

Meritähe seebivorme

veidi oliiviõli

Protsess oli samasugune nagu eespool kirjeldatud. Tulemuseks mõnusad apelsini järele lõhnavad seebid. Seebi oranž värvus tuleb porgandiõlist, vastu valgust vaadates võib sees hõljumas näha mangopulbrit.

p3121468.JPG

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s